Creativiteit, Techniek en Verbondenheid: een mediawijs kerstverhaal

Er waren eens drie wijze krachten.

De ene heette Creativiteit. Iemand met heel eigen ideeën. Hij week vaak van het pad af waardoor je met hem ineens in een andere, verrassende wereld terecht kwam. Met Creativiteit was het altijd spannend.

De andere heette Techniek. Die kon je echt nooit om de tuin leiden.Drie Wijzen

Elk minuscuul foutje zag hij meteen. Razendsnel en heel precies voerde hij uit wat hem werd opgedragen. Hij ging altijd door. Onvermoeibaar, standvastig, helder, duidelijk. Gaan met die banaan.

De derde was Verbondenheid. Een heel sociaal persoon. Hij deelde alles wat ‘ie had, vond het gezellig om met anderen te kletsen, wist wat er speelde en wie hij waarmee kon helpen, en andersom.

Mediawijsheid
Ze kwamen uit heel verschillende oorden, maar ineens zagen ze alle drie tegelijk een blauwig licht. Eenmaal daar aangekomen kwamen ze elkaar tegen. “Heb jij het ook gehoord?” vroegen ze aan elkaar. “Het schijnt dat er ergens Mediawijsheid geboren is!”

Al pratend kwamen ze erachter dat ze daarbij alle drie tezamen enorm van pas zouden komen. Ze waren hier zo verheugd over, dat ze besloten de pasgeborene hun diensten aan te bieden.

Giften
Om Mediawijsheid alvast een zet in de goede richting te geven, namen ze wat geld mee, zodat ze programma’s, apparatuur en tijd konden kopen. En allerlei moois konden gaan ontwikkelen.

Daarnaast namen ze veel informatie, slimme mensen en TEDxfilmpjes mee om kennis en inspiratie op te doen voor de ontwikkeling van een goede visie.

Tot slot namen ze positiviteit mee. Ze wisten dat er in de wereld veel angst heerste voor verandering en dingen die er mis konden gaan. En dat er te snel verkeerde conclusies werden getrokken. Dat wilden ze met hun laatste gift zoveel mogelijk bestrijden.

Aan de slag
Ze waren in een mum van tijd gearriveerd op de plek. Mediawijsheid was heel blij met hun komst en nam dankbaar alle geschenken aan. Hij had alleen weinig tijd, want hij moest vertrekken om overal aan de slag te gaan. Maar dat maakte niet uit, want via het blauwe licht konden ze elkaar snel en makkelijk vinden.

En ze hadden 2MW aan hun zij. Zij zou zeker een goed pad voor hen kunnen uitstippelen. Zodat klein en groot op een goede manier met Mediawijsheid aan de slag kon gaan.

Fijne kerstdagen en een mediawijs 2015!

De Drie Wijzen in beeld.

P.S. Ik zou heel graag genomineerd willen worden als ‘Blogger des vaderlands‘. Hartelijk dank alvast!!