De online wereld mooier maken

Eindelijk tijd om met lang gekoesterde wensen aan de slag te gaan…

Hopelijk heb je een fijne zomer gehad. Gelukkig gaat ‘ie nog even door 🙂

Bron: Pixabay
Bron: Pixabay

Ik heb de mijne voor een deel besteed aan het nadenken over mijn bedrijf. Dat doe ik met behulp van deze boekjes. Een echte aanrader, zelfs als je (nog) geen ZZP-er bent.

Hier kwam onder andere uit dat ik kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en onderwijsorganisaties wil inspireren om van de online wereld een mooie plek te maken. Dat klinkt een beetje hippie, maar dat is wel waarom ik doe wat ik doe: klein en groot goed gebruik leren maken van de mogelijkheden van het web.

Online cursus
Ook ben ik aan de slag gegaan met een langer gekoesterde wens: een online cursus maken voor leerkrachten. Zodat zij ervoor kunnen gaan zorgen dat hun leerlingen allemaal een gelijk niveau hebben qua digitale vaardigheden. Nu hangt het er sterk van af wat kinderen van thuis meekrijgen en zijn de verschillen dus best groot. Dit bepaalt mede hun succes in studie en op de arbeidsmarkt. (Zie ook dit rapport van Kennisnet.)

De online cursus wordt een leuke mix van mediawijsheid en ‘onder de motorkap kijken’. Je gaat met games aan de slag,  leert de basis van programmeren en alles over de mogelijkheden en risico’s rondom websites en social media.

Ik zit boordevol ideeën, maar voordat ik in mijn enthousiasme al weer van alles ga maken wil ik eerst aan je vragen waar jíj behoefte aan hebt.

Dus: ben je een leerkracht op de basisschool, het voortgezet onderwijs (onderbouw) of MBO (niveau 1,2) laat me dan via deze 5 vragen weten wat jij op dit gebied zou willen leren. (En ken je er een, zou je dit dan aan hem/haar door willen sturen?)

Daar zou je me echt goed mee helpen. En de kinderen en jongeren uiteindelijk ook. Je inbreng is dus zeer waardevol: enorm bedankt alvast!