Is mailen uitgestorven?

Soms zie ik op Twitter weleens berichtjes voorbijkomen van mensen die klagen over een overvolle mailbox. Vooral op maandagochtend hebben ze dan ‘weer 600 mailtjes’ door te ploegen.

Daar heb ik helemaal geen last van eigenlijk.

Mijn online communicatie verdeelt zich over de Twitter timeline en directe berichten, Facebook idem, Whatsapp, Skype, Gmailchat en gewone mail, LinkedIn, Google+ en dan nog een aantal sites en forums waar je weleens mee discussieert of hulp inroept (zoals bij WordPress).

Vreemd genoeg is dat allemaal best te handelen.

4.245 Ongeopende e-mails

En mijn mail is dat dus ook. Op dit moment heb ik 4.245 ongeopende berichten volgens mijn mail-app. Een vriendin van mij zag dat eens en viel bijna in katzwijm. Dat je dat dan niet opruimt! En ordent! En dus totaal de controle erover verliest eigenlijk!

Tja, de opslagcapaciteit van Gmail is oneindig. Als ik iets niet meer kan vinden gebruik ik het zoekvenster. En de rest vergeet ik.

Pandemonium

Ik ergerde mij juist altijd aan de beperkingen van Outlook op het werk. Dan moest je weer verplicht gaan opschonen, om te voorkomen dat je je mailbox niet meer in kon omdat die ‘vol’ was.

Wat ik ook verschrikkelijk vond waren de mails die naar tien anderen werden ge-CCt. Waarna vervolgens een pandemonium uitbrak van langs elkaar heen pratende mailers.

En mails die iets betroffen wat inmiddels al lang weer voorbij was. Of die iets gevoeligs zakelijk probeerden te houden wat nooit lukte.

Via de andere manieren is er veel directer en persoonlijker contact mogelijk. Kijk eens naar deze meneer die al jaren buiten zijn inbox leeft. Mooi toch?