Kom deze zomer je eigen animatiefilm maken!

Op zoek naar een leuke zomeractiviteit voor uw kind? Doe mee met de ZomerDigiweek!

ZomerDigiweek 2017

In de ZomerDigiweek 2017 gaan kinderen vanaf 8 jaar van de grond af aan helemaal hun eigen animatiefilm bouwen. Ze maken alles zelf: het verhaal, de personages en de filmset.

De kinderen gaan aan de slag met allerlei programma’s en digitale technieken. Ze gebruiken stop-motion, green screen en programmeren met Scratch. Ze maken kleine animaties en bouwen filmsets met gekleurd papier, klei, potloden en scharen. Ze tekenen en schrijven hun animatie helemaal uit op storyboards.
Ieder kind kan op zijn eigen niveau aan de slag en zal worden gestimuleerd zijn talent te ontdekken. Ze werken individueel en in groepjes, binnen en buiten. Op de laatste dag presenteren we de films aan de ouders én de rest van de wereld via YouTube!

De ZomerDigiweek wordt gegeven door Gabriëlle Bosman en Muriel Warners, beiden docent bij FluXus Zaandam. Gabriëlle Bosman is docent beeldende kunst en vormgeving en Muriel Warners docent media en mediawijsheid.
Er is plek voor maximaal 12 kinderen per week. Opgeven kan tot uiterlijk 18 augustus aanstaande.

Praktische informatie
De ZomerDigiweek 2017 wordt twee keer gehouden:

1e Week: 24-7 t/m 28-7
2e Week: 28-8 t/m 1-9

De cursus vindt elke ochtend plaats van 8.30 tot 12.30 uur en naar keuze ook ’s middags tot 16.30 uur (eigen lunch mee, voor limonade en versnaperingen wordt gezorgd).

Prijs 5 ochtenden: 125 euro
Prijs 5 dagen: 250 euro
Kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen ook deelnemen via Meedoen Zaanstad (dan is het gratis!).

Locatie: medialab van FluXus op de Klaas Katerstraat 7b in Zaandam.
Meer informatie en opgeven: via Facebook/ZomerDigiweekFluXus en/of zomerdigiweek@gmail.com.