Maakt Trump Twitter great again of juist niet?

Door Trump en alles eromheen toont Twitter z’n kracht. Maar tegelijk ook z’n zwakte.

“Volgens mij is het presidentschap van Trump een geheime strategie om Twitter te redden” lees ik op Twitter.  Ik denk het ook. 😉

Terwijl we al een paar jaar lezen dat steeds minder mensen twitteren, en zeker jongeren er niks van moeten hebben, bewijst het nu zijn kracht.

https://www.flickr.com/photos/petesimon/3365095019
Bron: Pete Simon, Flickr

We zitten massaal en intensief te tweeten (dat met die schermtijd lukt dus niet zo). Oproepen, emoties, meningen, petities en grappen vliegen je om de oren. In tegenstelling tot Noord-Korea hebben wij informatie, uit eerste hand, á la minute tot onze beschikking.

Godzijdank.

Miljoenen mensen bij de inauguratie? Deze NOS reporter was er zelf bij.


Is er dan helemaal geen verzet tegen die #muslimban?
Live beelden vanaf JFK en Dulles airport liet protesteerders binnen en buiten het vliegveld zien.

En een woedende gouverneur van Washington.


Alles wat je je afvraagt heeft een andere twitteraar zich ook afgevraagd en voor je uitgezocht. En anders zwengel je het zelf aan.

Kracht van zwak netwerk

Natuurlijk kun je dit ook grotendeels op TV zien of later in de krant lezen. Of met vrienden bespreken. Maar vrienden delen vaak dezelfde informatie. Wijzer word je vooral van bekenden die verder van je afstaan. Deze zogenaamde ‘zwakke verbindingen’ introduceren je in nieuwe werelden. Zij hebben verbindingen met netwerken die jij niet kent en ziet. Aldus de theorie The strength of weak ties van socioloog Granovetter.

Twitter-break

Maar de overkill aan berichten over Trump en zijn eigen tweets kunnen ook afkeer veroorzaken. De hoeveelheid aan negatieve emoties, geschreven in caps lock met veel uitroeptekens, kunnen ervoor zorgen dat twitteraars zich vermoeid onthouden van al het gedoe.

Dat begrijp ik helemaal. Maar er staat zoveel moois en interessants tegenover. Ik zou zeggen: ontvolg die man en concentreer je daarop.

Love Trumps hate
Bron: Twitter