Over Muriel als docent

Een docent die door een leerling op YouTube werd gezet. Zonder dat hij dit wist, op een niet zo’n fijn moment. Dat was voor mij de aanleiding om me te verdiepen in mediawijsheid. Na jaren van werken bij diverse media wilde ik graag gaan overdragen wat ik daar allemaal had geleerd. En scholen en leerlingen helpen mediawijzer te worden.

Ik volgde een cursus voor mediacoach bij het NOMC en startte met het geven van voorlichting op ouderavonden. Maar daar kwam ik er al snel achter dat ik eigenlijk liever met de kinderen en jongeren zelf werk. En dan niet met het opgeheven wijsvingertje wil lesgeven, maar meer al doende en coachend.

Via FluXus in Zaandam startte ik met naschoolse lessen geven in vloggen, animaties maken en games programmeren met Scratch. Ik heb op heel veel verschillende basisscholen in de Zaanstreek en Amsterdam gewerkt.

Omdat ik meer wilde leren over lesgeven en onderwijsvernieuwing heb ik mijn Didactische aantekening gehaald. Ook ontwierp en gaf ik samen met Ineke Veerkamp de docententraining Games in de klas. Over maakonderwijs, design thinking en 21st century skills.

Daarnaast ben ik gastlessen gaan geven en projecten gaan doen op het voortgezet onderwijs en MBO en HBO. Over de media, personal branding met LinkedIn en andere social media, hoe je een aantrekkelijke portfolio website maakt. En daar schreef ik dan ook weer over voor o.a. het Nova College en Kennisnet.

Verder help ik met mijn eigen bedrijf andere ondernemers met hun verhaal en online marketing. Daar komen naast zelfinzicht en reflectie op de online identiteit, ook zaken bij kijken als: kennen van de behoeften van de klanten en wervende teksten maken via bijvoorbeeld storytelling. Naar mijn idee de beste manier om mensen in onze volle online markt aan te spreken. Meer daarover vind je hier.

Enkele organisaties waarmee ik heb samengewerkt:

Reacties:

Ik benaderde Muriel om een concept rondom trainingen op het gebied van mediawijsheid voor 8 – 12 jarigen te ontwikkelen. Dit scoorde erg goed bij zowel kinderen als ouders.
Zeger Stinis, KidzAcademy

De kinderen waren enorm enthousiast en zo ook de school. Voor nieuwe mediaopdrachten zal ik haar zeker benaderen.
Monique Hendriks, Krea Varia

Hoi juf Muriel, Ik ben erg enthousiast voor de volgende les! Het was vandaag leuk en leerzaam. Ik heb heel veel geleerd van u de afgelopen weken.
Leerlinge Rana, basisschool de Botteloef Amsterdam

Wij vonden het een leuke en zinvolle avond. Ik merkte dat ik bij thuiskomst honderduit aan het vertellen was.
Sabrina Keinemans, ouderraad OBS Den Boogerd

Muriel functioneert uitstekend in haar werkzaamheden voor de klas. Haar vakkennis is voor de doelgroep meer dan goed. Ook de relatie die zij met de leerlingen weet op te bouwen is goed en zij weet de juiste benadering te vinden voor de leerlingen. En zij beschikt over goede pedagogische kwaliteiten.
Grace Otto-de Haart, afdelingsleider Comenius College Hilversum